52% от българите са на мнение, че предстоящите евроизбори по-скоро няма

...
52% от българите са на мнение, че предстоящите евроизбори по-скоро няма
Коментари Харесай

Половината от българите са на мнение, че евроизборите няма да са честни

52% от българите са на мнение, че предстоящите евроизбори по-скоро няма да са почтени, а 37% считат, че изборите по-скоро ще са почтени.

Данните са от самостоятелен експресен телефонен сондаж на „ Галъп интернешънъл “ по панелна методика, която обезпечава представителност. Сондажът е извършен сред 19 и 21 февруари измежду 800 души в цялата страна. Абсолютното оптимално отклоняване е ± 3.5 при 50% дялове. 1% от извадката е еднакъв на към 55 хиляди души.

Българите автоматизирано поддържат всевъзможни форми на „ отваряне “ на изборния развой към жителите – преференциално гласоподаване (подкрепено от болшинство от 70%), машинно гласоподаване (75%), даже и опцията на практика всички българи в чужбина да могат да гласоподават (78%).

63% не утвърждават гласуването на ГЕРБ, Движение за права и свободи и НФСБ, което на процедура обезсили преференциалния избор. 24% го поддържат, а останалите се двоумят.

59% се съгласяват с обвиняването, чe като цяло, с измененията в изборните правила ръководещите се стремят към „ служебна победа “, 30% се опълчват на това мнение, а останалите се двоумят. Зад съмненията по отношение на властта застават освен последователите на парламентарната съпротива, само че и хората, които не биха дали своят вот, както и огромната част от другите опозиционно настроени респонденти, настояват социолозите от „ Галъп интернешънъл “.

74% подкрепят решението на Борисов за отчасти преосмисляне на измененията в изборните правила, а 17% са „ срещу “. Останалите се затрудняват да образуват позиция.



55% не одобряват решението на Българска социалистическа партия да напусне Народното събрание, а 37% го утвърждават, като останалите се двоумят.

50% от респондентите са на мнение, че ДПС в действителност е прикрит сътрудник на властта, а 28% са на противоположната позиция, при 22% колебаещи се.

" Високото доверие в президентската институция на фона на обичайно по-ниското доверие в парламент и държавно управление карат болшинството от запитаните да се солидаризират с позиция за невмешателство във Венецуела – 69% избират тази алтернатива, а 20% избират държавната позиция по рецесията в латиноамериканската страна. Българското всеобщо схващане обичайно е срещу намеси и президентската позиция е в синхрон с всеобщите настройки " - настояват още от „ Галъп интернешънъл “.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР